Artı Eğitim ve Danışmanlık
0%
Loading ...

Artı Danışmanlık

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

Davranış Odaklı
Güvenlik Yönetimi (DOGY®)

Çalışan deneyimini anlayan, anlatan ve dönüştüren
“Davranış Odaklı  Güvenlik Yönetimi” Projemiz ile on binlerce hayata dokunduk.

Güvenlik Kültür Dönüşümü, bir organizasyonun iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili değerlerini, inançlarını, davranışlarını ve uygulamalarını temelden değiştiren bir süreçtir. Bu dönüşüm, her anlamda daha güvenli ve sağlıklı bir iş ortam oluşturmayı hedefler ve iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek için adımlar atar. Bu adımlar atılırken kurumun her kademe ve görevden çalışanı sürece dahil edilir, dinlenir. Süreç eğitimler ve kuruma özel ve özgün iç iletişim kampanyaları ile desteklenir.

Çalışan deneyimini anlayan, anlatan ve dönüştüren “Davranış Odaklı Güvenlik Yönetimi” (DOGY®) Projemiz ile on binlerce hayata dokunduk.

Proje Hedeflerimiz

Yöneticiler ve çalışanların arasında, davranışların güvenli yönde değiştirilmesi için güvene dayalı açık bir iletişim-etkileşim kurulması
Çalışanların, oluşturulan - geliştirilen güvenlik kültürüne sahip çıkmasını, güvenli çalışma için çalışanlar arasında güçlü bir otokontrol kurulması
Davranış odaklı güvenlik yönetimi/iletişimi (DOGY®) ilkeleri gözetilerek, davranış kaynaklı kaza sıklığının azaltılması
Çalışanlar için düzenli eğitim ve farkındalık programları oluşturarak, güvenlik kültürü ve davranış odaklı güvenlik ilkeleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak
Bütün çalışanların katılıp el verdiği, kendini ait hissettiği güvenlik kültür dönüşümünün gerçekleştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması
Güvenlik kültürü dönüşüm sürecinin etkinliğini ölçmek amacıyla, belirlenen performans göstergeleri ve geri bildirim mekanizmaları aracılığıyla süreçlerin izlenmesi

İş güvenliği çalışma ortamında her anlamda güvende olmak, hissetmek demek. Güvende hisseden insanlar açık iletişim kurabilir, deneyimlerini kaygı duymadan paylaşabilir. DOGY ® projesi çıkış noktası “güven” olan bir yolculuk. Bu kültür dönüşümü yolculuğunda kurumlara eşlik ve rehberlik ediyoruz. 

ARTI ekibi olarak, evrensel olarak kabul görmüş bu yaklaşımın ana dilimizin imkanlarıyla yeniden ifadelendirilmesi ve kültürümüze uyarlanmasının öncüsü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Davranış Odaklı Güvenlik Yönetimi Modüllerimiz

Yönetici Öz Değerlendirme Çalışması

İş Sağlığı Güvenliği Kültür Analizi

İletişim Kampanyası Tasarımı

İş Güvenliği Odaklı Liderlik Eğitimi

Proje Lansmanı

Gözlem Sürecinin Yapılandırılması

Gözlemci Eğitimi

Yönetici Eğitimi

Çalışan Eğitimi

Saha Gözleme

Sıkça Sorulan Sorular

Davranış odaklı kültür dönüşümü, bir organizasyondaki bireylerin ve ekiplerin davranışlarını, tutumlarını ve alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik sistematik bir yaklaşımdır. Bu dönüşüm, çalışanların iş yapış şekillerini, iletişim biçimlerini ve takım çalışmasını geliştirerek daha sağlıklı bir iş ortamı yaratmayı hedefler.

Bu tür bir dönüşüm, organizasyonun verimliliğini arttırır, çalışan bağlılığını ve motivasyonunu yükseltebilir, yenilikçiliği teşvik edebilir ve müşteri memnuniyetini arttırır. Ayrıca, çalışanların ortak hedeflere yönelik daha uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayarak, organizasyonel hedeflere ulaşma konusunda daha etkili olur.

Dönüşüm sürecine başlamadan önce, mevcut kültürü analiz etmek ve çalışanların mevcut davranışları hakkında geri bildirim almak önemlidir.  Sürekli iletişim ve geri bildirim, dönüşüm sürecinin başarısı için kritik öneme sahiptir.

Davranış odaklı kültür dönüşümünü desteklemek için üç ana araç kullanılabilir. İlk olarak, özel eğitim programları ve atölye çalışmaları ile çalışanlara yönelik eğitim modülleri düzenlenebilir. İkinci olarak, deneyimli çalışanların diğerlerine rehberlik etmesini sağlamak için mentorluk sistemleri oluşturulabilir. Son olarak, çalışanlar arasında iletişimi ve iş birliğini artırmak için dijital platformlar ve uygulamalar kullanılabilir.